© Campaign 4 Equality

Vrouwen eisen rechten op in Iran

Juni 2006 - Vrouwenorganisaties in Iran bundelen in juni 2006 hun krachten in de Campaign for Equality. Met het verzamelen van een miljoen handtekeningen hopen ze gelijke rechten af te dwingen voor vrouwen. Verschillende activisten worden opgepakt, maar de campagne is niet te stoppen. Amnesty voert actie voor gevangengenomen activisten en hielp mee met het verzamelen van een miljoen handtekeningen.

 
2 reacties
Op 27 mei 2011 - 21:51 door: T.Brakenhoff

Deze Iraanse vrouwen liepen veel meer risico dan de europese feministische voorvechters begin 20e eeuw.Hun moed is te bewonderen en aandacht voor Iran is nog steeds zeer belangrijk.

Op 27 mei 2011 - 12:54 door: Anne Heijne

Heel goed dat ook Amnesty actie heeft gevoerd voor de gevangen genomen activisten en het verzamelen van handtekeningen voor de "Campaign for Eguality"
Dat het maar ooit goed zal komen, er gaat een mensenleven overheen maar eens zal het lukken!

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

25 Momenten van hoop

De afgelopen vijftig jaar waren er vele hoopvolle momenten voor de mensenrechten. Wij hebben er 25 op een rij gezet. In sommige gevallen werd de verwachting ingelost, in andere liep het uit op een teleurstelling. Maar de hoop is in onze geheugens gegrift. Wat vond u het meest hoopvolle moment? Breng uw stem uit: geef onderstaande momenten één tot vijf sterren.