© AFP

Amina Lawal vrij na wereldwijde actie

25 september 2003 - De Nigeriaanse Amina Lawal wordt in Noord-Nigeria op grond van islamitische wetten veroordeeld tot de dood door steniging wegens een buitenechtelijke zwangerschap. Amnesty International verzamelt wereldwijd twee miljoen handtekeningen om tegen deze straf te protesteren. In september 2003 wordt de veroordeling in hoger beroep verworpen door een islamitische rechtbank.

 
3 reacties
Op 27 mei 2011 - 13:18 door: Susan Vergeer-Hunt

"Voorwaar zeg Ik u : Voor zoveel gij dit één van deze Mijn minste broeders gedaan hebt, zo hebt gij dat Mij gedaan." Matt.25:40b

Op 27 mei 2011 - 12:10 door: P.Braun-Nowygrod

De andere momenten, b.v. Nelson Mandela vrij, M.L. King's speech, die waren geweldig op zich, maar daar waren al grote veranderingen aan de gang. Maar dit was unique en kan iets doorbrekend betekenen voor islamitische vrouwen.

Op 14 mei 2011 - 00:55 door: Jeanne Potters

Dit heeft op mij zoveel indruk gemaakt.
1) omdat ik die wereldwijde alomtegenwoordige haat naar vrouwen het ergerlijkste vind op deze wereld en dat die rotkerel, zoals altijd en overal, weer vrijuit gaat.
2) en omdat je met handtekeningen zó iets kunt bereiken en dat, niet onbelangrijk, je zo maar zelf mee kunt doen, zelf iets kan bijdragen.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

25 Momenten van hoop

De afgelopen vijftig jaar waren er vele hoopvolle momenten voor de mensenrechten. Wij hebben er 25 op een rij gezet. In sommige gevallen werd de verwachting ingelost, in andere liep het uit op een teleurstelling. Maar de hoop is in onze geheugens gegrift. Wat vond u het meest hoopvolle moment? Breng uw stem uit: geef onderstaande momenten één tot vijf sterren.