© United Press International / eyevin / Hollandse Hoogte

‘I have a dream’

28 augustus 1963 - Martin Luther King zegt 'I have a dream' voor een publiek van meer dan 200.000 demonstranten voor burgerrechten. Kings woorden zijn nog steeds een inspiratiebron voor mensen die strijden tegen discriminatie en ongelijkheid. Op 4 april 1968 wordt King in Memphis doodgeschoten. Nog tijdens zijn leven zijn veel van de rechten waarvoor hij streed gerealiseerd.

 
9 reacties
Op 27 mei 2011 - 20:00 door: Mw M Daniels

nog altijd bijzonder inspirerend

Op 27 mei 2011 - 14:15 door: dries van der vlerk

Heeft mij zeer beinvloed. gelijkwaardigheid was mogelijk bewees King!

Op 26 mei 2011 - 21:40 door: Jeanet

ik was 8 jaar toen ik deze speech hoorde. De speech heeft tot nou toe mijn leven bepaald, Het loopt als een rode draad door mijn leven.Martin Luther King heeft me iets heel waardevols meegegeven in mijn leven. Ik probeer ook deze ideeen aan mijn naasten door te geven.

Op 26 mei 2011 - 19:48 door: alie

ik was 10 jaar toen hij die uitspraak deed het is me altijd bijgebleven

Op 20 mei 2011 - 16:00 door: Virginie

Make each day his dream, our dream, comes true! Love u

Thanks all this people who makes my, our lives sensfull!

Op 18 mei 2011 - 11:49 door: Miriam Jurado Urbina

I was 17 years old when I heard Martin Luther King's famous speech "I have a dream". I had heard over the racism in the USA and other countries, but listening to him I realized that it was something much worse than what I had imagined...I bought his book with the same name. In my country (Venezuela) we consider everyone as an equal. It was a wake up call for all of us to understand Martin Luther King's speech! Since then I have tried to tell everybody about Amnesty International and "human rights". Martin Luther King was murdered because he was a defender of our rights. We can not be indifferent to what keeps happening all around the world!

Op 6 mei 2011 - 20:36 door: Corry

als docente levensbeschouwing laat ik aan al mijn brugklassers de toespraak van Martin Luther King zien en horen, want hij staat op dvd. En elke keer krijg ik weer kippenvel als ik de woorden 'I have a dream' hoor. Ik voel dat de leerlingen er ook door geraakt zijn, ze luisteren altijd erg geboeid. Ik vertel het verhaal van Rosa Parks en de moord op M.L.King op 4 april '68, door U2 in 'Pride, in the name of love' herdacht. Voor mij is het belangrijk dat alle leerlingen hiervan weten!

Op 5 mei 2011 - 17:21 door: Koos Noordeloos

Ik was nog klein, een kind, 9 jaar, maar wist van discriminatie en rassenstrijd. Deze was toen zeer actueel in de Vernigde Staten maar ook in half Afrika zoals Zuid Afrika en Rhodesië, en ook Belgisch Kongo. De mars en de speech van Martin Luther King gaf hoop, gaf stem en bleek uiteindelijk een heel grotestap in de richting van gelijkheid. Ik ken de tekst ten dele uit mijn hoofd, draag hem in mijn hart. Ik krijg er nog kippenvel van.

Op 5 mei 2011 - 13:32 door: amnestynl

Geweldig!

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

25 Momenten van hoop

De afgelopen vijftig jaar waren er vele hoopvolle momenten voor de mensenrechten. Wij hebben er 25 op een rij gezet. In sommige gevallen werd de verwachting ingelost, in andere liep het uit op een teleurstelling. Maar de hoop is in onze geheugens gegrift. Wat vond u het meest hoopvolle moment? Breng uw stem uit: geef onderstaande momenten één tot vijf sterren.